petek, 6. september 2013

Jesen rumena, dobra žena (z grenkim priokusom)


Jesen. Tiha, topla. Otroci smo jo nekoč imenovali "Jesen rumena, dobra žena." Koledarsko sicer še ni prišla, a obronke naših gora in polj je obsijala z zlatom sonca. Kot bi hotela na silo posijati tudi v našo notranjost, tja, kjer ji mnogi nočejo odpreti vrat, ker bolj ljubijo temo. Iz teme je laže bruhati jezo, laži in obtoževanja vsevprek in počez. Mar v teh srcih nikoli ni želje po lepoti, po dobrem in plemenitem, so res nenehno na preži za tem, kako nekoga prizadeti, kako nekoga prisiljevati k temu, da bi končno omagal in jim dopustil, da bi še tista zadnja trohica upanja za vselej ugasnila in bi se znova povrnil čas "zasutih ust"?

V to sonce prihajajoče jeseni je udarila strela. September je vsako leto "blagoslovljen" z umazanijo, ki jo mediji tudi tokrat pridno zlivajo po Janezu Janši in njegovi družini. Kako prikladno! Kaj vse se steka v septembrski koledar: na domove "obsojencev" prihajajo poštne pošiljke iz sodišča, Urški in Janezu se je rodil zdrav in krepak sin, bliža se rojstni dan našega predsednika, v koaliciji stvari niso rožnate in nekateri trepetajo pred morebitnimi volitvami. Geniji pri vsem tem, in še čem, seveda niso pozabili, da je treba znova povzdigniti svoj glas in izumiti neko novotarijo, s katero bodo z vsem orožjem, ki ga premorejo, udarili po družini, v kateri mama komajda okreva od naporov po porodu. Z eno besedo – sramotno. Mar vsi ti pisci in fotografi nimajo svojih družin, so mar le spake, v notranjosti katerih sproti zori vse, kar je slabega na tem svetu? Kaj bi porekli, če bi bile njihove družine izpostavljene tako pritlehnim napadom in dobesednemu izživljanju nad člani njihovih družin? Ne morem in ne mislim se poglabljati v okoliščine, ki navajajo k obtožbam, k resnici ali neresnici o viharnem obtoževanju prizadetih, jemljem pa si pravico, da vsaj z besedo zaščitim dobro ime tistih, ki jih včerajšnji in današnji mediji pribijajo na sramotilni steber. Zakaj? Zato, ker se za tem stebrom skrbno skrivajo glave tistih, ki v nasprotju z zneski, ki polnijo časopisne strani, daleč prekašajo "obsojenca". Ti so le občasno omenjeni, toliko, da ljudje ne bi mogli reči, da ste pozabili nanje in da je primerjava med dejansko krivimi in "krivimi" laže primerljiva. Podoba umazanih duš je danes, 6. septembra 2013, vnebovpijoča.

DELO: "Janšo preiskujejo tudi kriminalisti in dacarji – sum pranja denarja". V podkrepitev naslova so »umetniki fotografije" priobčili kolaž fotografij, v katerem nastopajo vsi "obtoženi". In da ne bi prezrli; desno spodaj pod kolažem pa še kratka vest: "Sodba danes v roke obsojencev". Naj ljudje vedo – mar ne?

DNEVNIK: "Ključni ljudje gotovinske ekonomije Janeza Janše". Nastopajoči: Janez Janša, Rajko Janša, Franci Zavrl, na fotografiji pa Janša in Zavrl s pomenljivim podnapisom: "Janez Janša in Franci Zavrl sta dobra prijatelja še iz časa afere JBTZ". In zopet, da se ne pozabi, desno od obširnega pisanja: "Sodba danes predvidoma na pošto".

VEČER: "Janez, Urška in 'smrkci'". Zelo premeteno!! Kdo ne bi najprej pomislil, da bi bila lahko s "smrkci" mišljena celo njuna otroka?? No, g. Dobovšek pojasnjuje, da izraz "smrkci" pomeni zelo preprosto tehniko pranja denarja (zelo tolažilno!). No, pod fotografijo zakoncev Janša – Bačovnik pa je Večer zapisal: "Janeza Janšo, njegovo soprogo Urško Bačovnik Janša in njeno sestrično preiskuje več organov, ki poskušajo priti na sled sumljivim denarnim transakcijam". Spodaj pa odziv SDS "V SDS brez pretresov". Ja, niste se zmotili, stranka se ob vseh teh vnovičnih poskusih diskreditacije našega predsednika in njegovih res ni zamajala, saj bi se od vseh laži, napadov, obtoževanj in nesramnih podtikanj moral zgoditi že rušilni potres, če vodstvo in članstvo stranke ter vseh pošteno mislečih ljudi ne bi poznalo njihovega ozadja – ZA VSAKO CENO ZRUŠITI JANEZA JANŠO!
   
Vera Ban

Ni komentarjev:

Objavite komentar