četrtek, 16. januar 2014

Svoboda pisanja gospe Ane Zajc

Ob branju Vašega prispevka  v današnjem Dnevniku (16. 01. 2014), se človek najprej vpraša, ali ste »naše gore (beri Slovenije)  list«. Uredništvo Vam je v Pismih bralcev namenilo dovolj prostora, da ste v natisnjenih vrsticah lahko  izpraznili iz sebe vso zalogo sovraštva, ki Vas je očitno preganjalo vse do današnje eksplozije. Nihče seveda ne more nikogar obtoževati za to, kar napiše, z vso pravico pa so obtoževani in pričevalci dogodkov v času pred in po referendumu dolžni braniti resnico ter čast države in državljanov, ki so se zavestno in premišljeno odločili za samostojno Slovenijo. Ko se sprašujete, »kdo v tej državi proslavlja dan samostojnosti in enotnosti« in si hkrati odgovarjate, »da so to tisti brez vesti, časti in ponosa«, Vam moram z vso ostrino odgovoriti, da nesramno žalite ljudi, o katerih bo zgodovina, ne le v tem obdobju, temveč  tudi v prihodnje še veliko pisala in jim s tem postavila dostojen spomenik.  Ti ljudje so gradili temelje naše države, uveljavljali  svoje sposobnosti ter zastavljali celo svoja življenja, Vi pa bi radi z nekaj stavki izničili vse tisto, kar je našemu slovenskemu narodu sveto. Tisti seveda, ki sodijo tako kot Vi, ki se hvalite, da »se prištevate med tiste, ki se niso odločili glasovati za prevaro teh ljudi, za odcepitev Slovenije iz urejene in spoštovane države v anarhično združbo in ste ponosni na to«, tisti sodijo seveda v ta sklop, v katerem skupaj z Vami vedrijo pod svobodnim nebom in sovražno govorijo in pišejo o stvareh in ljudeh, o katerih verjetno, in sodeč po vašem pisanju, bore malo vedo.

Med drugim  govorite tudi o kreditih. Takole pravite: »In novost, ki jo je prinesla ta država, je tudi to, da je svoboda velike večine mladih za vedno zakupljena s krediti.« Strinjam se, spoštovana gospa, a pozabili ste povedati, da v vsoto teh kreditov sodijo še krediti iz Vam tako ljubljene prejšnje države, ki nam je po Vašem mnenju »zagotavljala visoko stopnjo pravičnosti, dostojanstvo človeka in enakosti.« Trenutno se ta dolg, ki lega na pleča vseh nas, zlasti pa mladih, že znova znatno povečuje, ni pa pognal svojih korenin v času, ki ga Vi preklinjate. V vsoto vseh teh »dobrin« iz rajnke države pa bi morali, žal, všteti še preštevilne nedolžne žrtve, ki so posledica »visoke stopnje pravičnosti in dostojanstva.« V vsakem primeru pa Vam zagotavljam, da bi si v času Vaše oboževane države zagotovo ne bi drznili napisati takega prispevka, saj bi se znašli med zidovi celic, med katerimi so se znašli mnogi od teh, ki so zaslužni za to, da živite v državi, ki Vam s svojimi zakoni (vsaj zaenkrat še) omogoča objavo Vaših vrstic, in to kljub temu, da »se niste odločili za odcepitev Slovenije iz urejene in spoštovane države v arhaično združbo.«


Na naslov Vašega prispevka »Kdo v tej državi proslavlja dan samostojnosti in enotnosti« pa Vam z veseljem odgovarjam, da smo to veličastno odločitev Slovencev praznovali že tisto prvo noč in da nobeno leto ne ugasne dan, da zavedni državljani na svojih zgradbah v počastitev tega praznika ne bi  izobesili slovenskih zastav.

Ni komentarjev:

Objavite komentar